Siemenkylvöt

aaa3

Paeonia mollis

Syksyllä innostuin kylvämään siemeniä. Laitoin lavan aidan viereen ja leikkasin ristikon kompostiverkosta. Paperille numeroidut ruudut ja kylvämään. Oli tosi huono siemenvuosi. Pionien kasvatus siemenistä on kärsivällisen puuhaa. Lehtiä tulee näkyviin ehkä vasta 2017 kevällä ja kukkia 4-5 vuoden kuluttua. P.mollis, anomala ja veitchii lisääntyvät ihan penkissäkin.

bb

Tätä voi hieman nopeuttaa laittamalla siemenet kostean rahkasammalen kanssa minigrip pussiin pariksi kuukaudeksi lämpimään, jolloin alkaa juurta kehittyy, sitten kylmään ja tulee sirkkalehtiä, ainakin pitäis. Osaan tein näin ja osan laitoin ruukkuihin vermikuliitti, multa, perliitti seokseen. Nyt näitä oli jääkaappi ja lipastot täynnä. Keräsin kaikki ja laitoin ruukuihin ja ruukut lavaan.

Toiseen lavaan laitoin syksyllä talteen ottamiani juurenpaloja. Osa pioneista lähtee kasvuun kun istuttaa juuren noin 5cm syvyyteen vaakasuoraan. Siitä lähtee useammasta kohtaa kasvamaan. Juhannus-, turkin- ja tillipioni varmasti lähtevät. Sanotaan pionien joiden taustalla on P. peregrina eli turkinpioni yleensä lähtevän juurenpalasta. Näitä kokeiluja laitoin toiseen lavaan. Saapi nähdä nouseeko mitään.

8 thoughts on “Siemenkylvöt

  • No eipä mullakaan kauheesti ole. Aika rientää niin nopsaan, että siinä sivussa nämäkin ehkä kasvavat.

   Tykkää

 1. Ihailen kokeilunhaluasi! Minullakin olisi jonkin verran pionin siemeniä odottamassa kylvämistä. Taidan kokeilla osalle rahkasammal-menetelmää ja osan istutan maahan.

  Tykkää

 2. Olen jo vuosia sitten testannut rahkasammaleen toimivuutta pienemmässä mittakaavassa. Toimii!

  Tykkää

 3. Kyllä sulla on projektia tossa, kivaa on, kun tykkää ja ihana sitte seurata kasvun ihmettä, vaikka vähä kauemminki joutuu odottamaan. Kivaa kesän odotusta pionien parissa!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s