Gladiolus

Gladiolus

Kokemukseni gladioluksista  on ainoastaan maljakkokukkana. Gladiolus eli miekkalilja on mukulakasvi joka ei talvehdi ulkona, eli tarttis syksyllä nostaa ylös maasta ja säilyttää viileässä suojaisessa paikas. Tuohon säilytysjuttuun en kyllä rupeee, mutta koitan nyt kukittaa kukkapenkissä.

Gladios

Osallistuin ystävien tilaukseen Eurobulbsilta. Tilasin kolmea sorttia gladiolukseja, Amsterdam valkoinen, Purple Flora tumma lila ja Zorro tumma punainen. Tilasin myös ranunculukseja eli jaloleinikkejä, liatris spicata eli punatähkää ja Astrantia major ‘Lars’ punatähtiputkea.

Leinikkejä olen maljakkokukkana ihaillut, se on kuin minipioni. No sen kanssa kävi hassusti. Laitoin mukulat likoomaan ”hetkeksi” ennen istuttamista ja  unohdin ne. Kun vihdoin muistin tuoksu oli melkoinen ja heitin ne pois. Eli leinikkejä ihailen edelleen vain maljakossa.

Gladiolukset on olleet tuossa dynossa muutaman viikon, ovat kasvattaneet juuria ja lehden alkui. Oon lisäillyt vettä pohjalle. Nyt istutin ne ulos aidan viereen, pionien väleihin. Kuusenoksia laitoin suojaksi.

John Harvard

Pioni kuvassa on John Harvard. Se tuli Ranskasta Pivoines Riviere pionitarhalta talvella ja vietti muutaman kuukauden ruukussa pihavarastossa.

Pihalla ei juurikaan ole tapahtumia. Tänään hetken paistoi aurinko, nyt sataa vettä.

pinkki vuokko

 

4 thoughts on “Gladiolus

  1. Ihania sulla tulossa! Noi gladiolukset kasvaa vissiin aika pitkiks,
    mulla ollu joskus jonkun sorttisia. Nyt nautitaan auringosta!😊

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s